Камионски програм на масла

CATALOGO trazione pesante WEB.2-page-001

Оргинален каталог за камионски програм 

Моторни масла сите видови камиони,

масла за мануелни и автоматски менувачи,

масти за падмачкување.

кликни тука!!!

GoldenStar LA 77-51 SAE 10W/40

Пакувања : 209 лит.,60лит., 25 лит., 5 лит.

Пополно синтетичко масло наменето за најнови дизел мотори, произведено по најсовремената LOW-SAPS технологија. Овозможува продолжен век на замена. Врвна заштита на моторите со стабилна вискозност на сите температурни режими на работа. Специјален пакет на адитиви со што ги задоволува најновите спецификации.

Шифра на артиклот: 4292.17 

Нивo на перформанси:

ACEA E9 / E7 / E6 / E4, API CJ-4, JASO DH-2, MB 228.51 / 228.31, MAN M3477 / M3575 / M3271-1, Volvo VDS-4, Renault RLD-3 / RLD-2, MTU Type 3.1 / Type 2.1, Mack EO-O Premium Plus / EO-N Premium Plus, Caterpillar ECF-3, Cummins CES 20.081, Deutz DQC IV-10LA, Detroit Diesel 93K218
Повеќе...

Golden Diesel EVO SAE 15W/40

 Пакувања : 209 лит.,60лит., 25 лит., 5 лит.

Висококвалитетно минерално моторно масло наменето за најнови дизел мотори за градежни машини и товарни возила ЕУРО 4 и ЕУРО 5  произведено со MID SAPS технологијата со  намалени количества на  сулфур и фосфор. Во потполност ги задоволува сите пропишани стандарди од производителите за интервалот на замена во сите услови на работа.

Шифра на артиклот: 4288.18

Нивo на перформанси:

ACEA E9, API CJ-4/CI-4 PLUS/ CI-4/CH-4/CG-4, API SN/SM, MB 228.31, MAN M3575, VOLVO VDS-4, Renault Trucks RLD-3, MTU type 2.1, Mack EO-O Premium Plus, Caterpillar ECF-3/ECF-2/ECF-1a, Cummins CES 20.081, Detroit Diesel 93K218, DEUTZ DQC III-10LA.

Повеќе...

PKO HD Super 4 SAE 20W/50

Пакувања : 209 лит.,60лит., 25 лит., 5 лит.

Минерално масло наменето за постари дизел мотори со висок степен на искористеност. Зголемена вискозност за поголема заштита и постабилен режим на работа на моторите. Интервалот на замена е во зависност од условите на работа.

Шифра на артиклот: 0008.22

Нивo на перформанси:

ACEA E2, API CH-4/CG-4/CF-4 / CF/CF-2,  API SJ, MB 228.1, MAN M271, Volvo VDS-2, Renault Trucks RLD-2/RD, MTU Type 1, Mack EO-M Plus, Caterpillar ECF-1a, Cummins CES 20.076, Allison C4, ZF TE-ML 04C/07C.

Повеќе...

Golden Diesel HPS/A SAE 10W/40

Пакувања : 209 лит.,60лит., 25 лит., 5 лит.

Полусинтетичко високо квалитетно моторно масло наменето за сите дизел мотори ЕУРО 1, ЕУРО 2, ЕУРО 3 И ЕУРО 4 во товарни возила и градежни машини. како и мотори опремени со EGR и SCCR системите за редуцирање на издувни гасови.Овозможува висока ефикасност на моторот и заштеда на горивото.

Шифра на артиклот: 0283.17 

Нивo на перформанси:

ACEA E7, API CI-4/CH-4/CG-4/CF-4/CF, API SL, Global DHD-1, MB 228.3,     MAN M3275, Volvo VDS-3, Renault Trucks RLD-2/RLD, MTU type 2, Mack EO N/EO-M PLUS, Caterpillar ECF-2 / ECF -1a, Cummins CES 20.078,  Cummins CES 20.077 / CES 20.076, Deutz DQC III-10, Allison C4.

Повеќе...

Golden Diesel HP/A SAE 15W/40

Пакувања : 209 лит.,60лит., 25 лит., 5 лит.

Минерално  моторно масло наменето за сите дизел мотори ЕУРО 4 и ЕУРО 5  во товарни возила и градежни машини. како и мотори опремени со EGR и SCCR системите за редуцирање на издувни гасови. Во потполност ги задоволува сите пропишани стандарди од производителите за интервалот на замена во сите услови на работа.

Шифра на артиклот: 0282.18

Нивo на перформанси:

ACEA E7, ACEA A3/B3, API CI-4/CH-4/CG-4/CF-4/CF, API SL, MB 228.3/229.1,.MAN M3275, Volvo VDS-3, Renault Trucks RLD-2/RLD, MTU type 2, Mack EO N/EO-M PLUS, Caterpillar ECF-2 / ECF -1a, Cummins CES 20.077 / CES 20.076, Deutz DQC III-10, Allison C4.

Повеќе...

PKO HD S/3-E Super  SAE 15W/40

Пакувања : 209 лит.,60лит., 25 лит., 5 лит.

Минерално масло наменето за постари дизел мотори со висок степен на искористеност. . Интервалот на замена е во зависност од условите на работа.

Шифра на артиклот:  0164.18

ACEA E2, API CG-4/CF-4 / CF,  API SJ, MB 228.1, MAN M271,

Volvo VDS, MTU Type 1, Mack EO-L Plus.

 

Повеќе...